ΕΛΛΑΔΑ

 Στύλιος: Πρόκληση για τον αγροτικό τομέα η μετάβαση στην ευφυή γεωργία

Ο Γιώργος Στύλιος
Ο Γιώργος Στύλιος
Intimenews

«H ελληνική γεωργία, βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης», τόνισε ο Γιώργος Στύλιος

Η μετάβαση στην ευφυή γεωργία αποτελεί μία νέα πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα υποστήριξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος κατά τον χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον.

«Για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση αυτή, δρομολογούμε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Αγροδιατροφικού Τομέα» είπε ο κ. Στύλιος, προσθέτοντας ότι αυτός «περιλαμβάνει δύο υποέργα: την Ευφυή Γεωργία (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και την Εξωστρεφή Γεωργία (περίπου 16 εκατ. ευρώ)».

Μιλώντας για το περιεχόμενο των Τεχνικών Δελτίων Δράσης των οποίων η διαβούλευση έληξε τον Απρίλιο του 2022 ο κ. Στύλιος υπογράμμισε ότι τα έργα αναμένεται να έχουν τεράστιο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην ελληνική ύπαιθρο και συμπλήρωσε πως «θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων».

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε ότι «η ελληνική γεωργία, βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης. Καλείται να περάσει από τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές στην ευφυή γεωργία. Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση της γεωχωρικής τεχνολογίας αποτελεί βασικό εργαλείο».