ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Η ΕΛΑΣ παραμένει στον χώρο για να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη – Ελαφρύς ο τραυματισμός του φοιτητή

ΑΠΘ: Η ΕΛΑΣ παραμένει στον χώρο για να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη – Ελαφρύς ο τραυματισμός του φοιτητή
Η αναγκαία δύναμη της ΕΛΑΣ παραμένει στο ΑΠΘ διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές
INTIME

Η αναγκαία δύναμη της ΕΛΑΣ παραμένει στο ΑΠΘ διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές

Στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραμένει μόνο η αναγκαία δύναμη της αστυνομίας προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής της βιβλιοθήκης λένε αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr στη σκιά της νέας έντασης που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους χώρους της σχολής θετικών επιστημών του ΑΠΘ.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι τόσο ο τραυματισμός του φοιτητή κατά τη διάρκεια της έντασης αυτής όσο και του αστυνομικού ήταν «τελείως ελαφρύς».

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον φοιτητή που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση του φοιτητή που τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ, εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, έγιναν ράμματα στον 20χρονο στο σαγόνι, καθώς έφερε θλαστικό τραύμα. Παράλληλα σημειώνεται πως η ακοή του δεν υπέστη κάποια βλάβη. Σύμφωνα με το Ιπποκράτειο, ο 20χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φοιτητής είχε στο κάτω χείλος του ένα σκουλαρίκι τύπου piercing, το οποίο χτυπήθηκε τη στιγμή της έντασης.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου αναφέρει:

Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη.

Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου. Τέλος, εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς,έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε απο το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή

Επεισόδια και προσαγωγές το βράδυ

Εντωμεταξύ το βράδυ της Πέμπτης ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων αυτή τη φορά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχοωρούν σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» προχώρησαν σε μία προσαγωγή και αστυνομικοί της Ομάδας Συλλήψεων της ΥΑΤ σε δύο. Όλες στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου στο ύψος της Δημητρίου Γούναρη.

Η ένταση μεταφέρθηκε από τον χώρο εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην οδό Εγνατία καθώς ταραξίες κινήθηκαν με πορεία εκτός του ΑΠΘ. Στη συνέχεια κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία βρισκόταν οδό Μελενίκου με πέτρες, αντικείμενα και μολότοφ, ενώ πυρπόλησαν και κάδους. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότους λάμψης.

Σχετικές ειδήσεις