ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σφραγίστηκε το σπίτι της Πισπιρίγκου - Τι βρήκαν μέσα οι Αρχές

Πάτρα: Σφραγίστηκε το σπίτι της Πισπιρίγκου - Τι βρήκαν μέσα οι Αρχές

Πάτρα: Οριστικά σφραγίστηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα.

Πάνω από 3 ώρες διήρκησε η καταγραφή των αντικειμένων και τελικά η σφράγιση του σπιτιού στο οποίο, διέμενε η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη - Ρούλας Πισπιρίγκου.

Περίπου στις 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας , η συμβολαιογράφος Πατρών που ορίστηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εισήλθαν στο οίκημα της εκλιπούσης σπιτονοικοκυράς, Ευγενίας Κούτρα.

Από την πρώτη στιγμή, παρουσία ειδικού, ξεκίνησε η αλλαγή όλων των κλειδαριών του σπιτιού, ώστε να αποκοπεί η πρόσβαση σε όποιον ενδεχομένως είχε κλειδιά.

Παράλληλα με την αλλαγή των κλειδαριών, γινόταν και η καταγραφή των αντικειμένων που βρίσκονταν τόσο στον α’ όσο και στον β’ όροφο του οικήματος.

Σύμφωνα με την εντολή του Ειρηνοδικείου, οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο εντοπιζόταν, το οποίο είναι σχετικό με τη διενεργηθείσα έρευνα, θα έπρεπε να κατασχεθεί και να παραδοθεί αρμοδίως.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στο σπίτι, ιδιοκτησίας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, η συμβολαιογράφος με την Αστυνομία, σφράγισαν τις εισόδους και απομακρύνθηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί θυροκόλλησαν την απόφαση σφράγισης του Ειρηνοδικείου Πατρών.

Καταγράφηκαν όλα όσα βρίσκονται στο οίκημα

Παράλληλα με την αλλαγή των κλειδαριών, γινόταν και η καταγραφή των αντικειμένων που βρίσκονταν τόσο στον α’ όσο και στον β’ όροφο του οικήματος.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με την σχολική τσάντα της μικρής Τζωρτζίνας έφτασε ο δικηγόρος συγγενή της αποβιώσας σπιτονοικοκυράς του πρώην ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Σκοπός του να παραδώσει την τσάντα στην 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

«Σήμερα ήρθα να παραδώσω στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών την τσάντα της μικρής, άτυχης Τζωρτζίνας, που μέσα στην τσάντα έχει αποδεικτικό υλικό που πρέπει να παραδοθεί στην ανακρίτρια» ανέφερε.

Η τσάντα της Τζωρτζίνας και τα «κενά» στην έρευνα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν το πρωί της Τρίτης (31/5) ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση έχει στοιχεία τηλεοπτικού ριάλιτι» και προσέθεσε πως «η ανακριτική έρευνα έχει ενταθεί από την ημέρα που διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Όπως τόνισε «η έρευνα από την αρχή έχει κενά, και μόνο που προσλαμβάνονται ειδικοί ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγοι και έχουν γίνει πάνω από 50 ανακρίσεις κάτι σημαίνει». Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «αμφισβητείται ακόμη και η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας».

Για την «εισβολή» των δικηγόρων των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ο ίδιος ανέφερε «με εξέπληξε, δεν το περίμενα», ενώ για την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία «έγινε ενδελεχής έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη, όχι όμως στης Κούτρα».

Όσο για τα ευρήματα στη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας «ένα αποδεικτικό στοιχείο που αγνοείται για 3 μέρες χάνει κάθε αποδεικτική ισχύ». Σχολιάζοντας την καθυστέρηση στα πορίσματα «αν υπήρχε κάτι, κάποιο εύρημα θα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις