ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Καίγονται σπίτια στη Βούλα

Φωτιά τώρα: Καίγονται σπίτια στη Βούλα

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Γλυφάδα και Βούλα - Η φωτιά έφτασε στα σπίτια - Εκκένωση της Άνω Βούλας - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους- Τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύονται για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού.

Όπως έγραψε πρώτο το Newsbomb.gr οι φλόγες έφτασαν στο πρώτα σπίτια λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, μετά την επέκταση της φωτιάς στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι.

Η ανακοίνωση του 112

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυρκαγιάς. Συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του στρατού, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε την gallery:

Μάχη με τις φλόγες στη Γλυφάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Σχετικές ειδήσεις