ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: «Από ξερόχορτα που δεν αποψίλωσε ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε η πυρκαγιά»

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: «Από ξερόχορτα που δεν αποψίλωσε ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε η πυρκαγιά»
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο έξω από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ που με ευθύνη του Δήμου δεν είχε αποψιλωθεί υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής στο Newsbomb.gr

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής για την εκδήλωση της πυρκαγιάς

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η Αττική εξ αιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Γλυφάδας και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και στη Βούλα.

Κάτοικοι της Γλυφάδας που επικοινώνησαν με το Newsbomb.gr καταγγέλλουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο έξω από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ που με ευθύνη του Δήμου δεν είχε αποψιλωθεί.
Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη φωτογραφία - ντοκουμέντο που μας έστειλαν οι εξοργισμένοι κάτοικοι..

Την καταγγελία ουσιαστικά επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπανικολάου και συνέχισε:
«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε. Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία».

«Το μάθημα των περασμένων καταστροφών που έχει στοιχίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές απ΄ότι φαίνεται δεν έγινε μάθημα για τους τοπικούς άρχοντες μας» δήλωσαν στο Newsbomb.gr κάτοικοι της περιοχής που σχολιάζουν ότι ο Δήμος κινητοποιήθηκε κατόπιν εορτής.