ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών εκβιαστών

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών εκβιαστών

Στα ίχνη σπείρας αλλοδαπών που εκβίαζε μετανάστες αποσπώντας χρηματικά ποσά από τους ίδιους και τις οικογένειές τους έφτασε η αστυνομία στην Κόρινθο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα Πακιστανών, αφού πρώτα επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 26-04-2012, με 30χρονο ομοεθνή τους, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, συναντήθηκαν μαζί του, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, στο Κιάτο, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και με τη χρήση σωματικής βίας, τον εξανάγκασαν να τους ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα στο Πακιστάν, ζητούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού, για να τον απελευθερώσουν.

Επιπλέον, προέκυψε ότι είχαν μεταφέρει τον 30χρονο ομοεθνή τους, σε σπίτι στην Κόρινθο, από το οποίο κατόρθωσε να διαφύγει χθες το μεσημέρι και κατήγγειλε το γεγονός.

Η αστυνομία, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 38χρονο Πακιστανό στα Εξαμίλια Κορινθίας, μέλος της ομάδας των αλλοδαπών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Η ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της ομάδας.