ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντέλλος στο Newsbomb.gr: Θα είχαμε νέο «Μάτι» - Υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της φωτιάς

Κωνσταντέλλος στο Newsbomb.gr: Θα είχαμε νέο «Μάτι» - Υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της φωτιάς
Σύμφωνα με τον δήμαρχο κάηκαν 3.500 στρέμματα

Ολιγωρία στην έναρξη της πυρκαγιάς εντοπίζει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας η πυρκαγιά στη Βούλα.

Οι κάτοικοι βίωσαν εφιαλτικές στιγμές καθώς από χθες το μεσημέρι οι φλόγες είχαν ζώσει τα σπίτια τους με άμεσο κίνδυνο να καταστραφούν και οι ίδιοι να εγκλωβιστούν.
Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια κάηκαν στο Πανόραμα Βούλας, ενώ πάνω από 20 κατοικίες υπέστησαν ζημιές. Εκτός από τα σπίτια, κάηκαν αυτοκίνητα και μηχανές που οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνέδραμε στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και δύο ζώων.

Mιλώντας στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνστανέλλος ανέφερε οτι χθες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ που έκαναν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Όπως είπε υπήρξε σχετική ολιγωρία και λανθασμένη εκτίμηση στην αρχή της φωτιάς ενώ όπως υποστήριξε τα χόρτα γύρω από τον ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν είχαν καθαριστεί.

«Η φωτιά πέρασε στη χαράδρα και ευτυχώς είχαμε κάνει αποψίλωση στην γύρω περιοχή. Θα είχαμε νέο Μάτι αν δεν είχαμε καθαρίσει από χόρτα» κατέληξε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Σχετικές ειδήσεις