ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Από τοξικολογικό εργαστήριο Χανίων ζητά επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Από τοξικολογικό εργαστήριο Χανίων ζητά επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας
Το κόστος της εξέτασης, που φέρεται να είναι μεγάλο, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Έγγραφο-«φωτιά» από το Παίδων για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά επίσημα πλέον την επανεξέταση ή επαλήθευση των αποτελεσμάτων από την πρώτη εξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας, που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε χορηγηθεί κεταμίνη.

Ζητήθηκε λοιπόν, με αίτημα προς την ανακρίτρια, να γίνει ένας επανέλεγχος του δείγματος στο τοξικολογικό εργαστήριο των Χανίων, ένα από τα καλύτερα εργαστήρια της χώρας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο MEGA και το εν λόγω εργαστήριο, ύστερα από επικοινωνία της εκπομπής Live News, ενώ σημειώνεται πως το κόστος της εξέτασης, που φέρεται να είναι μεγάλο, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Έγγραφο-«φωτιά» από το Παίδων για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Εν τω μεταξύ, νέες αποκαλύψεις σχετικά με την κεταμίνη, η χορήγηση της οποίας σε μεγάλη ποσότητα προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, έρχονται στο φως.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, έγγραφο από το Νοσοκομείο Παίδων αποσαφηνίζει πολλά πράγματα στην πρωτοφανή και πολύπλοκη αυτή υπόθεση.

Επίσης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι το δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας, από το οποίο προέκυψε η ποσότητα της κεταμίνης, θα εξεταστεί και από εργαστήριο που έχει επιλέξει η πλευρά της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, Ρούλας Πισπιρίγκου – κάτι που επιβεβαιώθηκε.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος:

«Προ μερικών ημερών, εστάλη στην ανακρίτρια πλήρες επεξηγηματικό έγγραφο από το Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας σχετικά με το τι περιείχε το κιτ, η τσάντα των αναισθησιολόγων που προχώρησαν στην ανάνηψη της άτυχης Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι στο κιτ υπήρχαν περίπου 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς. Ανάμεσα σε αυτά, υπήρχαν πέντε αμπούλες των 100 μιλιγκράμ υπό αραίωση κεταμίνης. Όμως, γίνεται σαφές ότι καμία από αυτές δεν χρησιμοποιήθηκε, γιατί δεν υπήρχε καμία ανάγκη και γιατί εξαιρετικά σπάνια χρησιμοποιούνται (σ.σ. οι αμπούλες) σε περιπτώσεις διασωληνώσεων.

Όμως, κι αν ακόμα υποτεθεί ότι θα έκανε πέντε φορές το λάθος να χρησιμοποιήσει ισάριθμες αμπούλες κεταμίνης, δεν θα έφταναν την υπερβολική ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτοντας επίσης ότι, εντός της εβδομάδας, αναμένονται τα πορίσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς και δειγμάτων αίματος της Τζωρτζίνας από το Καραμανδάνειο, το Ωνάσειο και το Παίδων.