ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα το Γενικό Χημείο για τα καύσιμα

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα το Γενικό Χημείο για τα καύσιμα

Τα... ίχνη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων που φτάνουν μέχρι και το Γενικό Χημείο του κράτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, επιχειρεί να εντοπίσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Με αφορμή καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ότι η Δ΄ Διεύθυνση Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους καθυστερεί τις αναλύσεις με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα δείγματα και οι λαθρέμποροι να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους, ο εισαγγελέας επέκτεινε την έρευνα που διενεργεί για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να του δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τα δείγματα των καυσίμων τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί, καθώς και τα αποτελέσματα όσων έχουν ελεγχθεί. Επίσης, ζητεί να ενημερωθεί για τον ακριβή χρόνο που παρελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες, η καθυστέρηση στον έλεγχο των δειγμάτων που αποστέλλονται και η οποία φτάνει ακόμα και τους 6 μήνες αποτελεί ένα τέχνασμα των λαθρεμπόρων για να κερδίζουν χρόνο και να αποφεύγουν το σφράγισμα του πρατηρίου υγρών καυσίμων.