Σήφης Βαλυράκης: «Κόλαφος» η απόφαση του ανακριτή - Περιγράφει τα τελευταία λεπτά του πρώην υπουργού

Η απόφαση του ανακριτή για τους δύο ψαράδες. «Διενήργησαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Περιγράφει με λεπτομέρειες τα τελευταία μαρτυρικά λεπτά του Σήφη Βαλυράκη, στη θάλασσα.
Σήφης Βαλυράκης: «Κόλαφος» η απόφαση του ανακριτή - Περιγράφει τα τελευταία λεπτά του πρώην υπουργού
Κανένα σημείο αμφισβήτησης για την ενοχή των δύο ψαράδων. «Κόλαφος» η απόφαση του ανακριτή για τους κατηγορούμενους που σκότωσαν από πρόθεση τον Σήφη Βαλυράκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ
3'

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των δύο ψαράδων σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. «Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συναπόφαση και συνεννόηση με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκοτώσατε άλλον»

Στην 16σέλιδη απόφαση του ανακριτή, δεν υπάρχει κανένα σημείο αμφισβήτησης για την ενοχή των δύο ψαράδων.

Όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα

«Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα», αναφέρει ο ανακριτής στη δεύτερη σελίδα της απόφασης.

Η προπέλα που οδήγησε στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και οι μαρτυρίες

Οι καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων ολοκληρώνουν το σκεπτικό της απόφασης του ανακριτή. Ο ένας εκ των δύο μαρτύρων κατέθεσε και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στον ανακριτή δύο φορές. Αναγνώρισε χωρίς δεύτερη σκέψη τους δύο αλιείς και τους είδε να χτυπούν με κοντάρι τον 79χρονου πρώην πολιτικό και έπειτα εκείνος να πέφτει στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα στην απόφασή του αναφέρει: «Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση, το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι και από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα, ήρθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρισκόταν στην πρύμνη του, καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού, με αποτέλεσμα να προκληθούν, εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός, αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα, στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο».

Ο μάρτυρας που είδε τον Σήφη Βαλυράκη να επιπλέει στη θάλασσα μετά το χτύπημα με την προπέλα ξυλοκοπήθηκε από εκβιαστές για να μη μιλήσει, όμως δε το θεώρησε ηθικό από την στιγμή που είδε με τα ίδια του τα μάτια τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και έτσι κατέφυγε στον δικηγόρο της οικογένειας παρά τις απειλές που είχε δεχθεί.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος των δύο ψαράδων;

«Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία καθαρά δικαστική πλάνη και όχι κάτι άλλο. Ανακριτική και εισαγγελική αρχή έσφαλαν και με τα στοιχεία, τα οποία στην πορεία θα καταθέσουμε, θα ανατρέψουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα και η αρχική εκτίμηση περί προσωρινής κρατήσεως των δύο εντολέων μου θα ανατραπεί συθέμελα και οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο πρέπει να αποφυλακιστούν, αλλά θα αθωωθούν και στο δικαστήριο», δηλώνει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ψαράδες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και την Τρίτη (14/6) αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή