ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινός... ο καιρός σήμερα!

Καλοκαιρινός... ο καιρός σήμερα!

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη.

Ωστόσο, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και μόνο τις απογευματινές ώρες.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά καθώς και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.