ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 44χρονο - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ρέθυμνο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 44χρονο - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
Αυτός είναι ο δράστης του φονικού στον Μυλοπόταμο Κρήτης
Φωτογραφία Αρχείου

Ρέθυμνο: Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Αργουλιό στον Μυλοπόταμο εξαιτίας του εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία με θύμα τον 22χρονο Κώστα.

Ο 44χρονος δολοφόνος του 22χρονου στον Μυλοπόταμο, στην Κρήτη, θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος τα επόμενα 24ωρα. Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στη διάρκεια της σύντομης απολογίας του ο 44χρονος παραδέχθηκε την πράξη του. Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ότι θόλωσε το μυαλό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του 22χρονου μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου στις 20:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προβλήματα υπήρχαν όχι μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος αλλά και μεταξύ των ίδιων των οικογενειών. Την ίδια ώρα γίνεται λόγος για «βαρύ» κλίμα στο χωριό που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο ιατροδικαστής αναμένεται να διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή του 22χρονου ενώ αμέσως μετά η σορός του θα παραδοθεί στην οικογένειά του προκειμένου να τελεστεί η κηδεία.

«Ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο σε μένα», λέει η σύζυγος του 22χρονου

Η σύζυγος του άτυχου 22χρονου όσο και ο πεθερός του δίνουν περεταίρω λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο το πανελλήνιο και έχει βυθίσει στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό.

Η σύζυγος του θύματος μην έχοντας ακομά συνειδητοποιήσει πως από τη μία στιγμή στην άλλη έχασε τον άνθρωπό της υποστήριξε πως τα κίνητρα του εγκλήματος δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο και την είχε απειλήσει με αυτό.

«Δεν ήταν για κτηματικά, όχι, όχι. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι από τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιούργησαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια…», ανέφερε στην τηλεόραση του MEGA.

Πεθερός 22χρονου: «Τον είχε ξαναπυροβολήσει»

Ο πεθερός 22χρονου ξέσπασε για το φονικό και επεσήμανε πως ο δικηγόρος του 44χρονου υποστηρίζει φονιάδες. Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του «MEGA» ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να τον πω κύριο, γιατί εμείς έχουμε το παιδί μας στο νεκροθάλαμο και αυτός βγαίνει και γελάει».

Εξηγώντας το πως έφτασαν από τους τσακωμούς μέχρι το φονικό ο πεθερός του θύματος υπογράμμισε πως «έφτασαν εκεί από ένα χωράφι που ήταν 100 μέτρα. Ο συγκεκριμένος φονιάς έχει δικαστήριο στις 20 του μήνα γιατί είχε απειλήσει την κόρη μου με όπλο».

«Το μωρό μας, που μεγαλώνει, ποιον θα πει “μπαμπά”; Είναι 30 ημερών και ψάχνει τον πατέρα του» συμπλήρωσε για την απώλεια του γαμπρού του.

«Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει. Το ξέρει ο δικηγόρος του αυτό; Χθες είχαν βρεθεί στην πλατεία του χωριού και λογόφεραν και έφυγαν. Μετά αυτός γιατί έπρεπε να περάσει μπροστά από το σπίτι των παιδιών;» πρόσθεσε ο πεθερός του θύματος. «Τους έπιασε η ζήλια, τους έπιασε η ζήλια για τον γαμπρό μου» κατέληξε ο κ. Βαγγέλης για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Το χρονικό του εγκλήματος

Πληροφορίες του Cretalive.gr, αναφέρουν ότι η ένταση που κατέληξε στο φονικό εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών και με φόντο το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από τον θάνατο του πατέρα του 44χρονου δράστη, ο 22χρονος Κώστας φέρεται να του είπε βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς ενώ μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του θύματος και γείτονες. Κάποιοι, επίσης, υποστηρίζουν ότι είχε πιει κάτι παραπάνω, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα αλλά και τις καταθέσεις. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν, όμως τελικά χωρίστηκαν και πήρε ο καθένας το δρόμο του.

Στη δεύτερη φάση ο 22χρονος περπατούσε στο δρόμο, κοντά στο σπίτι της αδερφής του. Μπροστά ήταν η αδερφή του, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητο του, όπως ισχυρίζεται, για να πάει στα ζώα του. Φέρεται να διαπληκτίστηκαν ξανά με τον νεαρό Κώστα να φέρεται ξανά να απηύθυνε βαριές ύβρεις προς τον 44χρονο, αναφερόμενος σε ζωντανούς και νεκρούς.

Τότε ήταν που ο δράστης έβγαλε το πιστόλι και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές κυρίως στο πλάι, μπροστά στα μάτια των δικών του.

Κηδεία και βάπτιση μαζί

Υπενθυμίζεται ότι το μωράκι του 22χρονου θύματος, που γεννήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν, βαπτίστηκε τη Δευτέρα σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού, προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο αδικοχαμένος πατέρας.

Η κηδεία του Κώστα Χαριτάκη θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής. Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στο σπίτι του από τις 13:00 το μεσημέρι ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Αγίου Μάμα.

To τελευταίο αντίο στον 22χρονο Κώστα θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοιcreta24.gr

Το σπαρακτικό αντίο της συζύγου του 22χρονου

Τραγικές φιγούρες του εγκλήματος είναι οι συγγενείς του άτυχου νεαρού, η γυναίκα του με ένα σπαρακτικό μήνυμα αποχαιρετά τον σύζυγό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπως φαίνεται και στην ανάρτηση η οργή ξεχειλίζει.

«Νωρίς μας άφησες άντρα μου τι θα πω στο παιδί μας Κωστή μου σε σκότωσαν οι καταραμένοι», είπε η σύζυγος του θύματος.

«Έφυγες και δεν χάρηκες καθόλου το παιδί σου που έλεγες πως θα είσαι δίπλα του έκανες τα πάντα ήσουν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου τι θα πω στο παιδί σου που περιμένει να το πάρεις αγκαλιά να το κοιμήσεις όπως κάθε βράδυ.. Πάντα θα ζεις στην καρδιά μας.!», ήταν το σπαρακτικό μήνυμά της.

Μάλιστα, η σύζυγος του 22χρονου ανάρτησε και νέο, σπαρακτικό μήνυμα στο Facebook:

Ραγίζει καρδιές η αδελφή του θύματος

Το μεγάλο «γιατί» των συγγενών του 22χρονου αποτυπώνει και η αδερφή του σε δική της ανάρτηση στο Facebook γράφοντας, μεταξύ άλλων, «δεν σε άφησαν αδερφέ μου να χαρεί τον γιο σου», «μπροστά στα μάτια μου σου αφαίρεσαν τη ζωή σου» κλείνοντας το δικό της «αντίο» με τη φράση «καλό παράδεισο».

Αυτός είναι ο 22χρονος που σκότωσε ο 44χρονος

Αυτός είναι ο 22χρονος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 44χρονου και είχε γίνει πατέρας μόλις πριν από 20 ημέρες.

22xronos-kriti-1.jpg
Ο 22χρονος που δολοφονήθηκε