ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Σάλος με τα λιοντάρια και την τίγρη σε κλουβιά - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν φιλοζωικές

Μύκονος: Σάλος με τα λιοντάρια και την τίγρη σε κλουβιά - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν φιλοζωικές

Τα άγρια ζώα πέρασαν κανονικά από τελωνείο του Προμαχώνα καθώς είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί το απίστευτο θέαμα με τα δυο λιοντάρια και την μια τίγρη μέσα σε κλουβιά στο τελωνείο του Προμαχώνα, με τα τρία αιλουροειδή να ταξιδεύουν προς τη Μύκονο!

Τα ζώα ήταν κλεισμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, μέσα σε μικρά κλουβιά, τα οποία δεν τους επέτρεπαν ούτε να κινηθούν.

Η χώρα προέλευσης ήταν η Τσεχία και προορισμός τους η Μύκονο ενώ το πλέον παράδοξο είναι πως οι τελωνειακές αρχές επέτρεψαν την είσοδο των άγριων ζώων καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε η νομιμότητα της κατοχής τους.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, με ανάρτησή της στο Facebook ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται περί κακοποίησης ανεξάρτητα εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής.

Πλέον η απορία όλων είναι πως γίνεται να κατέχει κάποιος νόμιμα λιοντάρια και τίγρεις (!) αλλά και ποιος ο σκοπός της μεταφοράς τους στο «νησί των ανέμων» μιας και δεν υπάρχει τσίρκο στην περιοχή και πιθανότητα τα ζώα προορίζονται για κάποιο πάρτι ως αξιοθέατα...