ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση σε Ηράκλειο και Ανώγεια για ναρκωτικά

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση σε Ηράκλειο και Ανώγεια για ναρκωτικά
Κακουργηματικές διώξεις στους δυο Κρητικούς με τα 475 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης
neakriti.gr

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 600 γραμμάρια κάνναβης και περίπου 500 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης στο Ηράκλειο και τα Ανώγεια Κρήτης

Χθες Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Ανώγεια με στόχο τον εντοπισμό δραστών που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Στον Δήμο Ηρακλείου συνελήφθησαν δύο άνδρες, 44 και 48 χρονών οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην αστυνομική επιχείρηση με συντονισμένες ενέργειες συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με την συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ένας εκ των ανδρών να μεταβαίνει στην οικία του δεύτερου άνδρα με σκοπό την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.690 ευρώ, το οποίο προερχόταν από πώληση ναρκωτικών ουσιών και ενός κινητού τηλεφώνου.

Στις οικείες και των δύο ανδρών σε Ηράκλειο και Ανώγεια αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν έρευνες και κατασκέχθηκαν:

  • 610 γραμμάρια κάνναβης,
  • 475 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης τα οποία βρίσκονταν έτοιμα προς πώληση, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο.
  • Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
  • Δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Μετά την προανάκριση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.