ΕΛΛΑΔΑ

Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα: Το όνομά της θα δοθεί σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης

Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα: Το όνομά της θα δοθεί σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης
Αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης θα ονομαστεί «Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα»
INTIME

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης αποφάσισαν να τιμήσουν την επί 30 χρόνια διευθύντρια, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, αποφάσισε σήμερα (14/6) σε έκτακτη συνεδρίασή του, να δώσει το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ανακοίνωσή ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης

«Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα φώτισε με την προσωπικότητά της και το τεράστιο έργο της στην Εθνική Πινακοθήκη την ελληνική τέχνη. Για τριάντα ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με πάθος και όραμα το Μουσείο, επιτυγχάνοντας μέσα από μεγάλα εικαστικά γεγονότα να το αναδείξει σε κέντρο αισθητικής παιδείας και πολιτισμού» ανέφερε το ΔΣ και συμπλήρωσε πως η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα «συνέβαλε στην διεύρυνση του ρόλου του στην ελληνική επικράτεια με την ίδρυση της Εθνικής Γλυπτοθήκης και των παραρτημάτων στην Σπάρτη, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και την Αίγινα».

«Με τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση του κτιρίου κατέστησε την Εθνική Πινακοθήκη εφάμιλλη των μεγάλων μουσείων του κόσμου και την οδήγησε στη νέα της εποχή, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τη γνώση, τους υψηλούς στόχους, τους αγώνες για την επίτευξή τους, τα λαμπρά επιτεύγματα»