ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγκαταστάθηκαν στην Πορτογαλία 13 ασυνόδευτα παιδιά

Μετεγκαταστάθηκαν στην Πορτογαλία 13 ασυνόδευτα παιδιά

Δεκατρία ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» της Αθήνας για μετεγκατάσταση στην Πορτογαλία.

Πρόκειται για δώδεκα αγόρια και ένα κορίτσι, ανάμεσά τους και τρία αδέλφια από το Αφγανιστάν.

Η Πορτογαλία έχει δεχτεί συνολικά 247 ασυνόδευτα παιδιά από την έναρξη του Προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης, τον Απρίλιο του 2020 μέχρι και σήμερα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, θα ακολουθήσει μία ακόμα αναχώρηση στο τέλος του μήνα με την οποία θα συμπληρωθεί το 50% των μετεγκαταστάσεων που έχουν συμφωνηθεί με τη συγκεκριμένη χώρα. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά 1.233 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν μετεγκατασταθεί σε 13 χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα Εθελοντικής Μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ασύλου, της Κομισιόν, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο και της Μετάδρασης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων