ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι δείχνει το πόρισμα των ιατροδικαστών για την αιτία θανάτου Μαλένας και Ίριδας

Πάτρα: Τι δείχνει το πόρισμα των ιατροδικαστών για την αιτία θανάτου Μαλένας και Ίριδας
Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών αναμένεται να γίνει γνωστό τα επόμενα 24ωρα

Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών αναμένεται να γίνει γνωστό τα επόμενα 24ωρα

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την κατάθεση των πορισμάτων από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο τα δύο άλλα παιδιά (Μαλένα και Ίριδα) της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το MEGA τα πορίσματα των δύο ιατροδικαστών για την επόμενη φάση του θρίλερ της Πάτρας αναμένεται να γίνουν γνωστά το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τους δύο επιστήμονες να έχουν καταλήξει στο τι οδήγησε τη Μαλένα και την Ίριδα στο θάνατο.

Προηγουμένως, οι δύο ιατροδικαστές θα λάβουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει ανιχνευτεί καμία τοξική ουσία στους ιστούς των δύο παιδιών με τους δύο ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για κοινή αιτία θανάτου στα δυο παιδιά, για αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις, για μη παθολογικά αίτια, αλλά και ασφυκτικό θάνατο – σύμφωνα με τα ιστοπαθολογικά ευρήματα.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ανέφερε πως «στόχος των ιατροδικαστών που δουλεύουν στα πορίσματα, είναι αυτά να μη δέχονται αμφισβήτησης».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τοξικολογικά τα δύο πρώτα παιδιά ήταν ‘καθαρά’. Στόχος των ιατροδικαστών είναι να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα, κανένα εύρημα να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ή να ζητηθεί άλλος επανέλεγχος», πρόσθεσε.

Σημαντικό είναι από τις ιστολογικές εξετάσεις, «χρεώσεις» που θα προκύψουν.

«Οι χρώσεις μάς βοηθούν να κάνουμε λίγο πιο έντονα κάποια στοιχεία, κάποιες περιοχές, που θέλουμε να αναδείξουμε όταν πηγαίνουμε στο μικροσκόπιο να δούμε τους ιστούς. Θα μπορούσαν να αναδείξουν κάποια στοιχεία τα οποία να μην ήταν ευκρινή προηγουμένως», κατέληξε ο κ. Λέων.

Σχετικές ειδήσεις