ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση: Προβλήματα στον Κηφισό – Κλειστή η Αλεξάνδρας

Κίνηση: Προβλήματα στον Κηφισό – Κλειστή η Αλεξάνδρας
Αυξημένη κίνηση σε αρκετούς δρόμους του λεκανοπεδίου το πρωί της Τετάρτης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Αυξημένη κίνηση σε αρκετούς δρόμους του λεκανοπεδίου το πρωί της Τετάρτης

Με προβλήματα για τους οδηγούς όσον αφορά την κίνηση των οχημάτων τους ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με τα προβλήματα να εντείνονται μετά τη διακοπή κυκλοφορίας στην κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης για την έναρξη της δίκης στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή.

Στον Κηφισό η κίνηση λίγο πριν τις 9 το πρωί ήταν αυξημένη στην κάθοδο από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι το Αιγάλεω ενώ στην άνοδο κίνηση καταγραφόταν από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυξημένη κίνηση στην κάθοδο της Κηφισίας προς το κέντρο της Αθήνας αλλά και στην κάθοδο της Μεσογείων. Δυσκολίες στην κίνηση και στον Καρέα στο ρεύμα προς Κατεχάκη αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εικόνα της κίνησης λιγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με πρόεδρο τη Σοφία Πανουτσακοπούλου θα κηρύξουν την έναρξη της δίκης την ώρα που η πλειοψηφία των κατηγορουμένων παραμένει στη φυλακή παρά τα δεκάδες αιτήματα αποφυλάκισης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η οποία οδήγησε και στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Σημαντική διαφορά σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, είναι πως οι δικαστές δεν θα ασχοληθούν με το σύνολο της δικογραφίας, αφού οι υποθέσεις που αφορούσαν σε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος έχουν παραγραφεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση της επίθεσης κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, για την οποία οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης αφού το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να μετατραπεί σε επικίνδυνη σωματική βλάβη το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με το οποίο είχε αρχικά εισαχθεί η δικογραφία.