ΕΛΛΑΔΑ

Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα στη ΓΑΔΑ για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα στη ΓΑΔΑ για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Μάνος Δασκαλάκης στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της Πάτρας
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Μάνος Δασκαλάκης στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της Πάτρας

Στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔΑ κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει από το κτήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για την αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών, δηλαδή, του Μάνου Δασκαλάκη.

Πάτρα: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Εντωμεταξύ θέμα χρόνου θεωρείται η ολοκλήρωση του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Το πόρισμα θα απαντά εάν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια. Ήταν ή όχι ασφυκτικός ο θάνατος των δύο άτυχων παιδιών; Ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πορίσματος και την παράδοσή τους στις αστυνομικές Αρχές -και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής- άνοιξε μετά την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων των δύο παιδιών στους Καρακούκη και Καλογριά από τα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν «καθαρές», δηλαδή δεν ανιχνεύτηκε στον οργανισμό τους κάποια ουσία που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας που είχε ανιχνευτεί κεταμίνη, δεδομένο που προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις, καθώς αυτό ήταν το βασικό στοιχείο για τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το βασικό σενάριο που εξετάζεται από όλους τους αρμόδιους παράγοντες που ερευνούν την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας είναι ο ασφυκτικός θάνατος. Το πόρισμα, ωστόσο, θα δείξει εάν επαληθευτούν ή όχι οι εκτιμήσεις.

Θέμα ημερών είναι να αποδειχθεί εάν η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών στο Ανθρωποκτονιών θα οδηγήσει σε άσκηση δίωξης (όπως είχε γίνει αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος για την Τζωρτζίνα) ή όχι. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας η δίωξη ήταν προσωποποιημένη (σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου). Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θα έχουμε προσωποποιημένη δίωξη σε περίπτωση που το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα δείξει εγκληματική ενέργεια ή εάν θα γίνει προσπάθεια προσωποποίησης της δίωξης στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν έχουν σταματήσει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς οι δύο φάκελοι βρίσκονται στα χέρια τους, σε αντίθεση με την υπόθεση της Τζωρτζίνας που έχει πάρει εδώ και καιρό το δρόμο της Δικαιοσύνης (η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης). Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πάρει σειρά καταθέσεων. Ο κύκλος αυτός δεν έχει ακόμα κλείσει, ενώ οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών γίνονται τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πάτρα.

Σχετικές ειδήσεις