ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Η απόλυτη ντροπή - Έβγαλαν ράμπα αναπήρων από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

Αίγιο: Η απόλυτη ντροπή - Έβγαλαν ράμπα αναπήρων από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η έλλειψη παιδείας που υπάρχει αλλά και ηθικής απέναντι στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Ένα ακόμη επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σε εκείνα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την αντιμετώπιση των ΑμεΑ στη χώρα μας, καθώς στην παραλία Άκολη του Αιγίου επέλεξαν να βάλουν ξαπλώστρες, βγάζοντας την ειδική ράμπα που υπήρχε!

Η καταγγελία έγινε μέσα από το Facebook και μάλιστα υπάρχει και το σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται η απεγκατάσταση του SEATRAC, της ειδικής ράμπας που υπήρχε για να μεταφέρει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες στην παραλία.

Δείτε το video:

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά (και μάλιστα σε σύντομο χρονικά διάστημα) αποδεικνύεται πως στην χώρα μας η αντιμετώπιση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα και δυσκολίες είναι τουλάχιστον απάνθρωπη.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι άλλωστε η απρέπεια προς το πρόσωπο του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη, σε εκδήλωση στην Κρήτη, όταν τον άφησαν εκτός του πόντιουμ επειδή δεν υπήρχε η ανάλογη ράμπα.

Δείτε τη φωτογραφία που έγινε viral:

Και όλα αυτά το σωτήριο έτος 2022 στην Ελλάδα...