ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Εύβοια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Φωτιά στην Εύβοια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο
evima.gr

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 14:00 στην πυροσβεστική υπηρεσία έπειτα από κλήση για πυρκαγιά που ξέσπασε στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή τη στιγμή επιχειρούν δύο ελικόπτερα βαρέος φορτίου τύπου Erickson S64, δύο αεροσκάφη πυρόσβεσης Air Tractor από το Τατόι, δύο καναντέρ από Ελευσίνα και τρία Air Tractors από Αγχίαλο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα. Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Ακόμη στην κατάσβεση επιχειρούν και υδροφόρες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου», είπε o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς στο evima.gr.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Νότια Εύβοια.

Σχετικές ειδήσεις