ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Εύβοια: Δύσκολη μάχη με τις φλόγες - Τραυματίστηκε πυροσβέστης στο χωριό Κρεμαστός

Φωτιά τώρα στην Εύβοια: Δύσκολη μάχη με τις φλόγες
Οι κύριες δυνάμεις έχουν πέσει στο ανατολικό μέτωπο, όπου υπάρχουν ενεργές εστίες
INTIME NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στο Κρεμαστό Ευβοίας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Η φωτιά στην Εύβοια μαίνεται με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν σταματήσει τις ρίψεις καθώς έπεσε το σκοτάδι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου (18/6) για την κατάσβεση της φωτιάς συνολικά επιχειρούν, 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η Πυροσβεστική κάλεσε νωρίτερα τους κατοίκους του χωριού Κρεμαστού να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Τραχήλι, ενώ εστάλη στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών». Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το evima, κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης. Συγκεκριμένα γύρισε το πόδι του σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα.

kremastos-fotia.jpg
Οριοθετήθηκε το Δυτικό μέτωπο, δεν απειλείται ο Κρεμαστόςevima

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το χωριό Κρεμαστός, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά, δεν απειλείται. Οι κυρίες επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στο ανατολικό μέτωπο, νοτιοανατολικά από το Κρεμαστό ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι κύριες δυνάμεις έχουν πέσει στο ανατολικό μέτωπο, όπου υπάρχουν ενεργές εστίες.

«Συνήθως τις βραδινές ώρες η ένταση των ανέμων πέφτει. Σήμερα βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και μας περιμένει μία εφιαλτική νύχτα», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Δήμας τονίζοντας ότι «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές» και ότι «προληπτικά προωθήθηκε η εκκένωση στο χωριό Κρεμαστός». Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πεζοπόρα τμήματα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα που έχει τεθεί σε επιφυλακή.