ΕΛΛΑΔΑ

Την προστασία του Αρείου Πάγου ζητά η Βίκυ Σταμάτη

Την προστασία του Αρείου Πάγου ζητά η Βίκυ Σταμάτη

Στον Άρειο Πάγο καταφεύγει τώρα η Βίκυ Σταμάτη ζητώντας την «αποκατάσταση της νομιμότητας», αφού εξακολουθεί να θεωρεί πως ο Ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής που αποφάσισε την προφυλάκιση της δεν ήταν αμερόληπτος παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητάς της.

Με αίτηση της που υπέβαλε διά του συνηγόρου της, Βασίλη Χειρδάρη, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε η σύζυγος του πρώην υπουργού κάνει λόγο για ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας και ζητά την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απορρίφθηκε ως αβάσιμη η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει κατά του ανακριτή, λίγο πριν την απολογία της.

Σύμφωνα με την ίδια ο ανακριτής είχε καταλήξει σε βέβαιη κρίση επί της ενοχής της προτού καν απολογηθεί, καθ΄ υπέρβαση του δικαιοδοτικού του ρόλου. Για τους λόγους αυτούς κ. Σταμάτη ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Να διερευνήσετε τους προβαλλόμενους με την παρούσα μου ισχυρισμούς και αιτιάσεις,

Να ελέγξετε και αυτεπαγγέλτως την τήρηση της νομιμότητας της μέχρι στιγμής διαδικασίας, τόσο ως προς την τύχη της αιτήσεως εξαιρέσεως, που με το υπό κρίση βούλευμα απερρίφθη, όσο και της προσωρινής μου κρατήσεως που διετάχθη με ένταλμα (υπ’ αριθ. 7/2012) του ίδιου Ανακριτή, αφού έχετε την υπέρτατη διεύθυνση, των περί την Ανάκριση κατά τις διατάξεις του άρθρου 35 ΚΠΔ.

Να ασκήσετε αναίρεση κατά του υπ’ αριθ. 1604/2012 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών Βουλεύματος εντός του πλαισίου της αρμοδιότητάς ΣΑΣ».