ΕΛΛΑΔΑ

Λέων στο Newsbomb.gr: «Μεγάλο ποσοστό των δραστών δηλώνουν αθώοι μέχρι να ακούσουν την ποινή»

Λέων στο Newsbomb.gr: «Μεγάλο ποσοστό των δραστών δηλώνουν αθώοι μέχρι να ακούσουν την ποινή»
Ραγδαίες οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας.
INTIME

Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλοργηά έδειξε ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας, ήταν δολοφονία - Ήταν ένα στυγερό έγκλημα, με την μεν Ίριδα να δολοφονείται στην βρεφική της κούνια και την Μαλένα στο κρεβάτι του νοσοκομείου - Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων 

Για τα αποτελέσματα του πορίσματος των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, μίλησε στο Newsbomb.gr ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με το ίδιο πρόκειται για ένα πόρισμα αδιαμφισβήτητο, βάσει του οποίου θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφερόμενος στο προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε ότι είναι σχεδόν απίθανο να παραδεχθεί την ενοχή της.

Ειδικότερα ο κ. Γρηγόρης Λέων ανέφερε στο Newsbomb.gr: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών, έτσι όπως φαίνεται να δημοσιεύεται είναι ένα πόρισμα αδιαμφισβήτητο. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης να έχει γίνει τέτοια δουλειά».

Και πρόσθεσε: «Έχει γίνει επανέλεγχος όλων των ευρημάτων των οποίων είχαν στη διάθεσή τους οι ιατροδικαστές. Μάλιστα η ιδιαίτερη επιμέλειά τους τους οδήγησε αφενός να διερευνήσουν και πειστήρια όπως ήταν το πανάκι, που δεν είχε διερευνηθεί και αφετέρου να μπορέσουν να διαπιστώσουν και περεταίρω ευρήματα από αυτά που είχαν διαπιστωθεί. Για παράδειγμα σας αναφέρω στο πρώτο παιδί τις επιπλέον βλάβες που υπάρχουν στην παρειά, δηλαδή στο μάγουλο. Άρα έχουμε ένα πόρισμα το οποίο είμαι βέβαιος ότι αν κάποια στιγμή δει το φως της δημοσιότητας θα είναι αφενός άρτιο, αφετέρου μη αμφισβητήσιμο από κανέναν και από κει και πέρα με αυτό το πόρισμα θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις».

Όσον αφορά την στάση της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής σημείωσε: «Η δικαστηριακή μου εμπειρία λέει ξεκάθαρα ότι ένα μεγάλο ποσοστό των δραστών δηλώνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή αθώοι. Μέχρι και την ώρα που ακούνε την ποινή».

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Δίνω μόνο μισό στο 1 εκατ.% να αποδειχθεί ότι η Ρούλα σκότωσε Μαλένα και Ίριδα

Σχεδόν απόλυτη για την αθωότητα της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου εμφανίστηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην πρώτη δήλωσή της μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Τρίτη (21/6) στη ΓΑΔΑ και στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση της Πάτρας.

«Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιχεόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί» είπε αρχικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου μιλώντας στο STAR.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσθέτει, μάλιστα, ότι «ακόμα και τώρα είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πως ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη».

Παρά, δε, το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρια που κατονόμασε την ασφυξία ως αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει ελάχιστες πιθανότητες αυτό να έχει γίνει από την αδερφή της.

«Αν όμως για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου αφήνοντας εντελώς εκτός από το κάδρο την 33χρονη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζήτησε, τέλος, «ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας».

Στο Star παρουσιάστηκαν και οι πρώτες πληροφορίες για το τι κατέθεσε στις 9 και πλέον ώρες που κατέθετε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς που στην πρώτη εκτίμησή τους αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τη χρησιμοποιεί για άλλοθί της.

Σχετικές ειδήσεις