ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η αστυνομία έφτασε στις «μίζες» του υπουργείου Ανάπτυξης

Πώς η αστυνομία έφτασε στις «μίζες» του υπουργείου Ανάπτυξης

Στα ίχνη εκβιαστών υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης έφτασε η Αστυνομία, αποκαλύπτοντας σπείρα που ξάφριζε χιλιάδες ευρώ.

Οι δύο επίορκοι υπάλληλοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, φέρονται να είχαν ζητήσει εκβιαστικά το ποσό των 300.000 ευρώ από επιχειρηματία στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος είχε ζητήσει από το υπουργείο επιχορήγηση 3.000.000 ευρώ για ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.

Οι υπάλληλοι ζήτησαν από τον επιχειρηματία το 10%, δηλαδή 300.000 ευρώ της επιχορήγησης, προκειμένου να «σπρώξουν» τις διαδικασίες για να εισπραχθούν το συντομότερο τα χρήματα.

Ο επιχειρηματίας έκανε παζάρια με τους εκβιαστές οι οποίοι έριξαν τη μίζα από τα 300.000 ευρώ στα 120.000.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, του οποίου η επιδότηση καθυστερούσε προκειμένου να εισπράξουν οι εκβιαστές τη μίζα, κατήγγειλε τον εκβιασμό στην ασφάλεια Αττικής.

Το ραντεβού μεταξύ των εκβιαστών υπαλλήλων και του θύματος κλείστηκε στην οδό Μητροπόλεως, όπου επενέβησαν οι αστυνομικοί συλλαμβάνοντας τους εκβιαστές. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 10.000 προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα στα γραφεία του υπουργείου και στα σπίτια των δραστών από αστυνομικούς, οι οποίοι κάνουν «φύλλο και φτερό» τους φακέλους που αφορούν στην υπόθεση.

Ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε απομακρυνθεί από το «αμαρτωλό» τμήμα της Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, από το οποίο η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου είχε «ξηλώσει» άλλους δύο υπαλλήλους για παρόμοιες πράξεις.

Αύριο οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.