ΕΛΛΑΔΑ

Power Pass: Πρόβλημα με την είσοδο στην πλατφόρμα - Το μήνυμα που εμφανίζεται

Power Pass: Πρόβλημα με την είσοδο στην πλατφόρμα - Το μήνυμα που εμφανίζεται
Πρόβλημα στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr το πρωί της Πέμπτης
Pixabay

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν το πρωί της Πέμπτης (23/6) όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλλουν την αίτησή τους για το Power Pass

Όσοι πολίτες προσπαθούν να κάνουν αίτηση για την επιδότηση ρεύματος εμφανίζεται το μήνυμα: «Αποτυχία σύνδεσης στο σύστημα, αδυναμία επικοινωνίας».

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η αίτηση για το Power Pass μπορεί να υποβληθεί από κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Έτσι, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν/μία εκ των συζύγων, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα. Για δηλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών, η διαδικασία πρέπει να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρεται ως κηδεμόνας.

Επιδότηση ρεύματος: Πότε θα μπουν τα χρήματα

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.