ΕΛΛΑΔΑ

Πες μας τη γνώμη σου: Να λειτουργούν ή όχι ζωολογικοί κήποι και πάρκα;

Πες μας τη γνώμη σου: Να λειτουργούν ή όχι ζωολογικοί κήποι και πάρκα;
Πάρτε θέση για το θέμα των ζωολογικών κήπων.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κάθε εβδομάδα το Newsbomb.gr σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών PRORATA, θέτουν το ερώτημα και εσείς ψηφίζετε και παίρνετε θέση.

Η θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Το ζώο το έσκασε από τον χώρο όπου προβλεπόταν και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι υπεύθυνοι του πάρκου όταν το εντόπισαν το θανάτωσαν – πριν φτάσει η αστυνομία η οποία είχε ήδη ειδοποιηθεί – με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος.

Έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο υπήρξαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ για το θέμα έγινε και κυβερνητική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς προχώρησε σε τριπλή παρέμβαση, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό, αλλά και να διαπιστωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του Πάρκου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο κ. Αμυράς απέστειλε επιστολή προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τον Ιδρυτή του Ζαν Ζακ Λεσουέρ ζητώντας πλήρη και άμεση ενημέρωση.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει κόντρα του ιδρυτή του πάρκου με φιλοζωικές εταιρείες που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του και για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Στην κοινωνία το ερώτημα που τίθεται από αρκετούς, είναι το αν θα πρέπει να λειτουργούν ή όχι ζωολογικοί κήποι και πάρκα γενικότερα καθώς σύμφωνα με μια μερίδα πολιτών τα ζώα θα έπρεπε να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι «φυλακισμένα» στα πάρκα.

Κατά τη γνώμη σας, θα έπρεπε να λειτουργούν ζωολογικοί κήποι και πάρκα γενικότερα;

Το Newsbomb.gr και η εταιρεία Prorata θέτουν το ερώτημα και εσείς απαντάτε.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΠΕΣ ΤΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR!

Μπες εδώ και ψήφισε