ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο της Ρώμης δεκάδες Έλληνες – Τι καταγγέλλουν

Αεροδρόμιο
Φωτογραφία αρχείου
AP PHOTO

Οι Έλληνες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της Ρώμης μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα το βράδυ πτήσης τους

Μια τεράστια ταλαιπωρία είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Δευτέρας για δεκάδες Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο «Τσιαμπίνο» της Ρώμης από τη στιγμή που ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τη Θεσσαλονίκη πτήση τους.

Όπως είπε στο MEGA o δημοσιογράφος Λευτέρης Ζαβλιαρής η πτήση που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ της Δευτέρας ακυρώθηκε λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή μετά από έκρηξη που είχε σημειωθεί νωρίτερα σε παιδική κατασκήνωση λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το αεροδρόμιο.

«Η πτήση μας ακυρώθηκε και κανείς δε μας λέει τι θα κάνουμε. Είμαστε περισσότεροι από 80 Έλληνες και κάποιοι Ιταλοί. Έχει ακυρωθεί άλλη μία πτήση. Η πτήση ήταν για Ρώμη – Θεσσαλονίκη. Μας είπαν να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να πηγαινοερχόμαστε. Το ξενοδοχείο είναι μακριά. Μείναμε εδώ, έκλεισαν τον κλιματισμό, έκλεισαν το νερό στις τουαλέτες, θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Περιμέναμε όλη νύχτα να δούμε τι θα γίνει» περιέγραψε ο κ. Ζαβλιάρης την ταλαιπωρία που ζουν οι 80 Έλληνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης υπήρξε και ένταση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας από τους 80 εγκλωβισμένους. Το ανησυχητικό, όπως είπε, είναι ότι «μέχρι τις 2 Ιουλίου δεν υπάρχει καμία πτήση για Θεσσαλονίκη από εδώ. Είναι κλεισμένες όλες».

Όπως κατήγγειλε, τέλος, κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα μετά την ακύρωση της πτήσης από Ρώμη.