ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας
O αγγειοχειρουργός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία της μεσίτριας

O αγγειοχειρουργός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία της μεσίτριας

Ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο τελεσθείσα διά παραλείψεως κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ο 43χρονος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη το 2017.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού υπέβαλε αιτήματα για τη χορήγηση ελαφρυντικών προκειμένου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης να αποφασίσει για την ποινή. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια πράξη ο αγγειοχειρουργός είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.

Στην απολογία του ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της μεσίτριας επήλθε από ένα τραγικό ιατρικό λάθος υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τη σκοτώσει.

Η άτυχη 36χρονη είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τον κατηγορούμενο αγγειοχειρουργό ενώ στη συνέχεια βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής μετά από μέρες αναζητήσεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός οδήγησε την 36χρονη σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου και της χορήγησε δύο δυνατά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα για την αφαίρεση κιρσών. Τα φάρμακα αυτά προκάλεσαν άπνοια στη μεσίτρια, η οποία κατέληξε λίγο αργότερα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος αντί να καλέσει για βοήθεια, τοποθέτησε το πτώμα της στο αυτοκίνητό του και το πέταξε σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε λίγες μέρες μετά σε κατάσταση αποσύνθεσης και γυμνό.

Σχετικές ειδήσεις