ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων που είχαν ξεκινήσει από Τουρκία

Κάρπαθος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων που είχαν ξεκινήσει από Τουρκία
Διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου
INTIME

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 220 μεταναστών νότια της Καρπάθου. Μεταφέρονται αυτή την στιγμή προς Κω

Στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, 75 ναυτικά μίλια νότια του νησιού, έγινε πρωινές ώρες διάσωση και περισυλλογή 220 μεταναστών με τη βοήθεια φορτηγού πλοίου με σημαία της Μάλτας, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας και βρέθηκαν νότια από την Κρήτη. Ένας ψαράς, κοντά στην Κάρπαθο ήταν αυτός που είδε πρώτος το ακυβέρνητο σκάφος τους, τους πλησίασε ενώ ειδοποίησε και τις αρχές.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ οι μετανάστες μεταφέρονται προς την Κω.

Δελτίο Τύπου - Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ΝΝΑ ν. Καρπάθου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 70 ν.μ. ΝΝΑ ν. Καρπάθου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή στην οποία επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως Β 6-7 BF.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες του αλιευτικού περισυλλέγησαν από το Φ/Γ "FREEDOM LINE" σημαίας Μάλτας, το οποίο κατευθύνεται προς ν. Κω.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.