ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μόλις έφτασε με μεταγωγή στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού

Κρήτη: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μόλις έφτασε με μεταγωγή στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού
Στον νεαρό Σύρο, που ήταν κρατούμενος λιγότερο από μια εβδομάδα, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών για ληστεία.
Pexels.com

Κρήτη: Ο 34χρονος άνδρας, είχε καταδικαστεί σε μικρή ποινή και είχε μεταφερθεί από την Αθήνα

Ένας άνδρας ηλικίας 34 ετών που μόλις είχε μεταχθεί στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, έβαλε τέλος στην ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, στον νεαρό Σύρο, που ήταν κρατούμενος λιγότερο από μια εβδομάδα, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών για ληστεία.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το προφίλ του ήταν διαφορετικό από την πλειονότητα των κρατουμένων.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αναφέρουν ότι ο κρατούμενος δεν είχε μαζί του τίποτα, παρά μόνο τα ρούχα που φορούσε. Ο ίδιος δεν επρόκειτο να μείνει στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με την άφιξή του, τόσο ο Διευθυντής και το προσωπικό όσο και η κοινωνική υπηρεσία τον προσέγγισαν για να τον βοηθήσουν. Ωστόσο, λόγω της μεταγωγής του αλλά και του γεγονότος ότι δεν ήταν εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, έπρεπε, με βάση τα προβλεπόμενα, να μπει σε καραντίνα σε χώρο άλλο από τα κελιά των υπολοίπων κρατουμένων, κάτι που έγινε.

Όλα έγιναν μέσα σε διάστημα λιγότερο των 20 λεπτών, περίπου στις 2.00 το μεσημέρι, όταν στον χώρο αυτό ο 34χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξήλωσε κάποια καλώδια και δημιούργησε τον βρόγχο που το «έκοψε» το νήμα της ζωής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν τον εντόπισε σωφρονιστικός υπάλληλος κι έσπευσε να κόψει με μαχαίρι τον αυτοσχέδιο βρόγχο, «χτυπήθηκε» από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο σε φυλακή της Κρήτης μέσα σε λίγες ώρες, καθώς νωρίς το πρωί της Τρίτης, όπως έγραψε το Cretalive, ένας 26χρονος αλλοδαπός κρατούμενος, έχασε την ζωή του, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.

Ροή Ειδήσεων