ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Θλίψη για τον 18χρονο - Τη μέρα που σκοτώθηκε θα μάθαινε πώς έγραψε στις Πανελλήνιες

Χαλάνδρι: Θλίψη για τον 18χρονο - Τη μέρα που σκοτώθηκε θα μάθαινε πώς έγραψε στις Πανελλήνιες

Ποιος είναι ο 18χρονος που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο στο Χαλάνδρι – Το τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας

Τη θλίψη όχι μόνο στην τοπική κοινωνία του Χαλανδρίου αλλά σε όλο το πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο τραγικός θάνατος του 18χρονου Παναγιώτη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Παναγιώτης, το μοναχοπαίδι μιας οικογένειας μόλις είχε τελειώσει το σχολείο, είχε δώσει Πανελλήνιες και χθες θα μάθαινε έαν είχε καταφέρει να περάσει στη σχολή που ήθελε. Η μοίρα είχε άλλα σχέδια όμως καθώς λίγα μέτρα από το σπίτι του, το νεαρό αγόρι σκοτώθηκε, οδηγώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του.

«Δράμα… Μοναχογιός ήταν. Είχε τελειώσει την Γ’ Λυκείου και τώρα έδωσε Πανελλήνιες. Τώρα έδωσε Πανελλήνιες, φέτος. Περιμέναμε να βγουν τα αποτελέσματα. Ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, τα Οικονομικά. Το παιδί εγώ ήξερα ότι έπαιρνε το αμάξι του πατέρα του. Του άρεσαν τα αμάξια, του άρεσαν τα μηχανάκια. Πολύ καλό παιδί. Ήσυχο, ήρεμο και ευγενικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του στην τηλεόραση του Mega.

Τα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του 18χρονου – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Κρατούμενος στις εγκαταστάσεις της Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής θα παραμένει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή ο 20χρονος φίλος του 18χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

Ο 20χρονος παραμένει σε κατάσταση σοκ. Είναι ο άνθρωπος που είδε τον φίλο του να βρίσκει τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 18χρονος εξετράπη της πορείας του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 20χρονος παρέμεινε στο σημείο του δυστυχήματος μετά τη θανατηφόρα πρόσκρουση του οχήματος του φίλου του σε δέντρο. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες φώναζε βοήθεια βλέποντας το αυτοκίνητο του 18χρονου να έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον αντίκρισαν και τότε εκείνος φέρεται να τους είπε ότι στο όχημα επιβαίνει ένας φίλος του.

Η έρευνα της Τροχαίας επικεντρώνεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 18χρονος έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στο δέντρο. Στο σημείο του δυστυχήματος υπήρξε μάρτυρας, ο οποίος έδωσε στους αστυνομικούς «εικόνα» για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Το ερώτημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν τα δύο οχήματα έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εάν έκαναν «κόντρα». Το γεγονός ότι αποδόθηκε στον 20χρονο η κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προσώρας ασφαλή συμπεράσματα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός δεν είπε κατά τη σύλληψή του τίποτα στους αστυνομικούς. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην απολογία που θα δώσει ενώπιον του Ανακριτή.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τα δύο αυτοκίνητα να κινούνται δίπλα - δίπλα λίγο πριν από τη μοιραία πρόσκρουση. Το υλικό αυτό συμπεριελήφθη στη δικογραφία που σχημάτισε η Τροχαία για την υπόθεση. Παράλληλα, θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα σχηματίσει πόρισμα για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία. Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι εάν τα δύο οχήματα ήρθαν σε επαφή ή όχι, όπως και εάν το ένα όχημα παρεμπόδισε την πορεία του άλλου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 18χρονος που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Εκτός από την πραγματογνωμοσύνη έχουν παραγγελθεί τοξικολογικές εξετάσεις.