ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκή στην Αθήνα: Νεκρός και δεύτερος κακοποιός αλβανικής καταγωγής

Συμπλοκή στην Αθήνα: Νεκρός και δεύτερος κακοποιός αλβανικής καταγωγής

Δεύτερος νεκρός από τη συμπλοκή στην Αθήνα - Το χρονικό της υπόθεσης  

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σάββατου στην Αθήνα, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ανδρών αλβανικής καταγωγής και που είχε ως αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να πυροβολήσει και να σκοτώσει τελικά τον άλλον. Στη συνέχεια, ο δράστης της επίθεσης διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί τον καταδίωξαν αστυνομικοί, υπήρξε ανταλλαγή πυρών και ο κακοποιός έπεσε νεκρός.

Πώς έγινε η συμπλοκή

Πιο συγκεκριμένα, στα Κάτω Πατήσια σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ κακοποιών. Ο ένας εξ αυτών έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον ομοεθνή του. Ο συνοδηγός του τραυματία οδηγού τραυματίστηκε και αυτός ελαφρά, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο τραυματίας κακοποιός λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο Παμμακάριστος που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη συνέχεια στις 22:00 το βράδυ σημειώθηκε ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, που όπως αποδείχτηκε το περιστατικό είχε άμεση σχέση με την αιματηρή συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια, καθώς περιπολικό με δύο αστυνομικούς καταδίωξε τον δράστη του πρώτου περιστατικού, καταλήγοντας στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να συλλάβουν τον κακοποιό αλβανικής καταγωγής τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν και δυο αστυνομικοί, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 401 εκτός κινδύνου.

Στο 401 ΓΝ ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού επισκέφθηκε του τραυματίες αστυνομικούς στο 401 ΓΝ που νοσηλεύονται, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».