ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Αφορμή της εφόδου του Ρουβίκωνα στάθηκε η απαγόρευση της άμβλωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Έφοδο στην πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησε η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα του Ρουβίκωνα στο facebook η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Τι λένε στην ανακοίνωση τους:

«Εκτιμάται πως σε όλο τον κόσμο μία στις τέσσερις εγκυμοσύνες θα καταλήξει σε εθελούσιο τερματισμό, ανεξαρτήτως συνθήκης. Ένας στους 8 θανάτους που σχετίζονται με εγκυμοσύνες παγκοσμίως, οφείλεται σε μη ασφαλείς αμβλώσεις. Η απόφαση της 24ης Ιουνίου είναι τιμωρητική, όχι μόνο για εκείνες που επιθυμούν την άμβλωση, αλλά για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν έχουν επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά τη μητρότητα ή όχι.

Η επίθεση στις γυναίκες στις ΗΠΑ είναι υπόθεση όλων μας. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας σε ασφαλή δωρεάν και ελεύθερη άμβλωση είναι αδιαπραγμάτευτο. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να ορίζει το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της όπως επιθυμεί είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν έχει προϋποθέσεις, ούτε εξαιρέσεις».

Σχετικές ειδήσεις