ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ιτέα: Η πρώτη εκτίμηση για τις καμένες εκτάσεις

Φωτιά στην Ιτέα: Η πρώτη εκτίμηση για τις καμένες εκτάσεις
Ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στη φωτιά στην Ιτέα
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στη φωτιά στην Ιτέα

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά στην Ιτέα που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας και την περιοχή Σερνικάκι πριν να πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Όπως έλεγε νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκάλης, στη φωτιά στην Ιτέα υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες τις οποίες σβήνουν τόσο οι επίγειες δυνάμεις όσο και τα ενάερια μέσα που από νωρίς το πρωί της Τρίτης κάνουν διαβροχή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής από τη φωτιά στην Ιτέα, το μέτωπο της οποίας κάποια στιγμή έφτασε και τα 20 χιλιόμετρα, είναι ότι έγιναν στάχτη 3.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης – κατά βάση ελαιόδενδρα – όταν ο ελαιώνας της Άμφισσας είναι έκτασης 55.000 στρέμματων, και περίπου 9.000 στρέμματα χαμηλής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Ενδεικτικό της καλύτερης κατάστασης με τη φωτιά στην Ιτέα το γεγονός ότι πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ιτέας-Αντιρρίου στη Φωκίδα διεξάγεται πλέον κανονικά.

Το Newsbomb.gr και ο Νίκος Χριστοφάκης βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιτέα και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από την κόλαση φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε εντολή για προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας, του τμήματος, δηλαδή, που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων