ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Εύβοια – Καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί

Καιρός: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Εύβοια – Καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί
Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα
INTIME

Καιρός: Ισχυρά φαινόμενα πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε Θεσσαλονίκη, Εύβοια και Λάρισα

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίοι συνοδεύονται με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Η επιδείνωση αυτή έχει γίνει εμφανής από το πρωί της Παρασκευής στη Βόρεια Ελλάδα και αρχίζει να κατεβαίνει στα νότια. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή νεροποντή έπληξε της μεσημβρινές ώρες τη Θεσσαλονίκη στην οποία καταγράφηκαν από νωρίς, πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους σε πολλά σημεία, να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ένας κάδος παρασύρθηκε από την ορμή της βροχής με έναν ταξιτζή να βγαίνει από το όχημά του και να σταματά την πορεία του κάδου, προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με ένα αυτοκίνητο να έχει βουλιάξει μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ισχυρή καταιγίδα με κεραυνούς στη Νότια Εύβοια

Έντονο μπουρίνι ξέσπασε το απόγευμα στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικά προβλήματα σε μαγαζιά και δρόμους.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Ωστόσο αύριο τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα τόσο στη Νότια όσο και στη Βόρεια Εύβοια με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγω για πλημμύρες.

Λάρισα: Κεραυνός έκανε τρύπα σε στέγη σπιτιού και προκάλεσε πυρκαγιά

Η Λάρισα ήρθε αντιμέτωπη με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από σπίτι στη Λάρισα, στην οδό Καρδίτσης, το οποίο δείχνει να έχει σοβαρές υλικές ζημιές μετά από χτύπημα κεραυνού στην στέγη του σπιτιού.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr οι ένοικοι βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή μέσα στο σπίτι αλλά ευτυχώς κατάφεραν να βγουν εγκαίρως και έτσι η ζωή τους δε διέτρεξε κανέναν κίνδυνο.

Πυροσβεστικές δυνάμεις της Λάρισας επιχείρησαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την Forecast Weather Greece ισχυρά και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα εμφανιστούς τις αμέσως επόμενες ώρες στις περιοχές: Eπανομή, Νέα Καλλικράτεια, Πρώτο πόδι Χαλκιδικής, Πιερία, Νέα Μηχανιώνα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας κατά την διάρκεια της Παρασκευής 08/07 είναι:

  • οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και πιθανώς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς
  • οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια
  • οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα πέρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους (έως 3-4 cm)
  • οι καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα της χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται και από ανεμοστρόβιλους
  • η σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ