ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για Όλους 2022: Ανατροπή με την ημερομηνία για τις αιτήσεις

Τουρισμός για Όλους: Ανατροπή με την ημερομηνία για τις αιτήσεις
Χρήση του voucher και στην εστίαση
Unsplash

Τουρισμός για Όλους: Κωδικούς Taxisnet θα χρειαστούν όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα και το voucher των 150 ευρώ

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ή το Σάββατο, 9 Ιουλίου επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση χορήγησης του voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, κι έτσι το άνοιγμα της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr, μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα αφορά σε 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Τουρισμός για όλους: Χρήση του voucher και στην εστίαση

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».