ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Τα εμβόλια κατά του κορονοιού είναι πάντα ένα βήμα πίσω

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Τα εμβόλια κατά του κορονοιού είναι πάντα ένα βήμα πίσω
Τι είπε ο κ. Τζανάκης για τη χρησιμότητα των εμβολίων.
INTIME

Κορονοϊός: Για την χρησιμότητα των εμβολίων αλλά και την αδυναμία τους να καλλείψουν όλες τις μεταλλάξεις που εμφανίζονται συνεχώς μίλησε στο Newsbomb.gr o καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης 

Στην χρησιμότητα των εμβολίων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης προσθέτοντας ωστόσο ότι «εκ των πραγμάτων τα εμβόλια είναι ένα βήμα πίσω αφού δεν προλαβαίνουν τις μεταλλάξεις. Τα νέα εμβόλια που θα δοθούν θα καλύπτουν μέχρι την Όμικρον 2 και σίγουρα όχι την Όμικρον BA.4 και BA.5. Όμως είναι πάντα ένα δυνατό όπλο κατά της βαριάς νόσησης».

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας o καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης έκανε γνωστό μέσω του Newsbomb.gr ότι: «το μοντέλο του πανεπιστημίου της Κρήτης που μελετά όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας δείχνει ότι η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και θα γίνει πιο εμφανής στις 27 - 28 Ιουλίου».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Τζανάκης αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τις 15 του μήνα δεν θα δούμε ξανά υψηλά νούμερα. «Ίσως δούμε ξανά, αριθμούς γύρω στα 22.000 - 24.000 αλλά ακόμα και στα 30.000 όμως θα είναι και η τελευταία φορά γι' αυτό το κύμα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι αριθμοί των ημερησίων κρουσμάτων που βλέπουμε σε αυτό το πανδημικό κύμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. «Αν γινόταν ο αριθμός των τεστ που κάναμε παλαιότερα, αν ελέγχονταν τα παιδιά, και αν όσοι ασθενούσαν δήλωναν όσα self test γίνονται, τότε θα βλέπαμε τριπλάσιους αριθμούς κοντά στα 60.000 κρούσματα».