ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Κισσάμου στο Newsbomb.gr: Οι παραπονούμενοι για τις ξαπλώστρες δεν θέλουν το καλό του τόπου

Τι απαντά ο Δήμαρχος Κισσάμου στο Newsbomb.gr σχετικά με τις δεκάδες ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι
Σάλος με τις ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Τι απαντά ο Δήμαρχος Κισσάμου στο Newsbomb.gr σχετικά με τις δεκάδες ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η φωτογραφία με την παραμυθένια παραλία στο Ελαφονήσι της Κρήτης που έχει γεμίσει με δεκάδες σετ από ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete στο Instagram και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έγινε viral, στη συγκεκριμένη παραλία δεν «πέφτει καρφίτσα».

Δήμαρχος Κισσάμου: «Όσοι κάνουν παράπονα δεν θέλουν το καλό του τόπου»

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr απάντησε στις επικρίσεις, και τόνισε ότι όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει έπειτα από σχετική άδεια.

«Όσοι κάνουν παράπονα δεν θέλουν το καλό του τόπου και της περιοχής. Η παραλία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ομπρέλες μπήκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Κισσάμου», είπε ο κ. Γιώργος Μυλωνάκης στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το φυσικό κάλλος δεν αλλοιώνεται αντιθέτως συντηρείται εφόσον παραμένει καθαρό: «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει παρουσία που να καθαρίζει την παραλία; Αυτή τη στιγμή στην παραλία δεν υπάρχει σκουπίδι. Επιβάλουμε τη καθαριότητα».

«Είναι δυνατόν να πηγαίνουν οικογένειες με παιδιά και να μην έχουν ξαπλώστρες να καθίσουν;», είπε.

Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ελεύθερο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

«Στην παραλία υπάρχει ελεύθερος χώρος για να χωρέσει η μισή Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Οργισμένες αντιδράσεις από τους χρήστες του διαδικτύου

Η φωτογραφία δίχασε αρκετά τους σχολιαστές, με κάποιους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την όμορφη παραλία και άλλους να τη χαρακτηρίζουν «κατεστραμμένη».

Δείτε μερικά από τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση:

«Ξεχάσατε να βάλετε ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα», γράφει ένας σχολιαστής ενώ κάποιος άλλον μιλά για «επέλαση της ξαπλώστρας, δυστυχώς δεν είναι το μόνο μέρος της Κρήτης που έχει αλωθεί από την ανθρώπινη απληστία».

«Ειναι απιστευτο τι εκαναν σε ενα τοσο ομορφο μερος! Τι καταστροφη!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Όχι ξαπλώστρες πια. 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Πρόσβαση μόνο με πλοίο. Τώρα έχει γίνει τσίρκο. Πολύ κρίμα» γράφει ένας άλλος χρήστης.

«Τραπέζια καρέκλες σκουπίδια σε ένα από τα ομορφότερα μέρη μας. Βγάλτε τις ξαπλώστρες να μπορεί ο κόσμος να θαυμάσει το τοπίο όπως πραγματικά είναι», έσπευσε να σχολιάσει ένας χρήστης.

«Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μέρος της Κρήτης που έχει αλωθεί από την ανθρώπινη απληστία», πρόσθεσε ένας άλλος.