ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση στην Αλόννησο για την Κάρολαϊν - Θα είχε γενέθλια σαν σήμερα

Συγκίνηση στην Αλόννησο για την Κάρολαϊν - Θα είχε γενέθλια σαν σήμερα
Η άτυχη Κάρολαιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Συναισθηματικά φορτισμένη είναι η σημερινή μέρα για τους συγγενείς και φίλους της Καρολάιν.

Μνήμες ξυπνούν σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου, στην Αλόννησο καθώς η αδικοχαμένη Κάρολαϊν που πέθανε από τα χέρια του συζύγου της, θα γινόταν 21 ετών. Πλήθος κόσμου επισκέπτεται από το πρωί της Τρίτης, το μνήμα της Κάρολαϊν στα κοιμητήρια της Αλοννήσου, αφήνοντας ένα κερί και ένα λουλούδι στη μνήμη της.

Στις 11 Μαΐου του 2021 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποφάσισε να κόψει με αποτρόπαιο τρόπο το νήμα της ζωής της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά Αττικής. Ο δολοφόνος αρχικά απέκρυψε το στυγερό έγκλημα από τον ίδιο και απέδωσε τον θάνατο της συζύγου του σε φονική ληστεία.

Στις 17 Ιουνίου, εστάλη από την αστυνομία ελικόπτερο στην Αλόννησο όπου και γινόταν το μνημόσυνο του θύματος. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν εκεί ανέφεραν στον σύζυγο του θύματος ότι προέκυψαν νέα σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και τον κάλεσαν επιτακτικά να τους ακολουθήσει άμεσα στην Αθήνα.

Από την Αλόννησο μεταφέρθηκε στη Σκιάθο, από όπου έφυγε για Αθήνα με ένα αεροπλάνο. Μετά από πολύωρη κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και με την ανακοίνωση των ευρημάτων που προέκυψαν, ο σύζυγος ομολόγησε ότι αυτός δολοφόνησε την Κάρολαϊν, ισχυριζόμενος ότι αιτία της πράξης του ήταν οι συχνές προστριβές που υπήρχαν μεταξύ τους.

Σχετικά με την προσπάθεια που έκανε για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, ισχυριζόμενος ότι έγινε ληστεία, το απέδωσε στο ότι δεν ήθελε το 11 μηνών παιδί τους να μεγαλώσει χωρίς κανέναν από τους γονείς του.

Θεατρική παράσταση στη μνήμη της Κάρολαϊν

Το πρωί της Τρίτης η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας της Κάρολαιν, Μυλωνοπούλου Ελένη, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για την Κάρολαϊν με αφορμή τα γενέθλια της.

«Σήμερα κάποιος αποφάσισε να μην γιορτάσει η Κάρολαιν τα γενέθλια της και να της κόψει με τόσο απάνθρωπο τρόπο το νήμα της ζωής. Ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, μια υπέροχη μητέρα, αγαπούσε τους πάντες», είπε.

Και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν ρεπορτάζ με το τι κάνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να μειώσει την ποινή του. Αυτό που θα περιμέναμε ήταν να μείνει μόνος με τον εαυτό του και όχι να σκέφτεται πως θα αποφυλακιστεί νωρίτερα. Είναι τραγικό κάποιοι άνθρωποι να έχουν στερηθεί τη ζωή τους, να μην ξανα βγουν ποτέ στο φως της ημέρας και κάποιοι άλλοι τερατόμορφοι άνθρωποι να αποφυλακίζονται γιατί τα ισόβια δεν είναι ισόβια».


Τέλος, αναφέρθηκε και στη θεατρική παράσταση που γίνεται στη μνήμη της Κάρολαϊν: «Η μοναδική φίλη της Καρολαιν, κάνει μια παράσταση 16 και 17 Ιουλίου στις 21:00, στο θέατρο του Υμηττού. Τα έσοδα θα διατεθούν στο φιλοζωικό σωματείο που τόσο ήθελε η Κάρολαιν να συνεισφέρει».

Ποια ήταν η Κάρολαϊν

Η Κάρολαϊν γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 2001 σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα, αλλά ήταν Βρετανή πολίτης. Στην Αλόννησο πήγε για πρώτη φορά ως νεογέννητο, ενώ μετακόμισε στο νησί μόνιμα με τους γονείς της – τη Σούζαν και τον Ντέιβιντ Κράουτς- τον Μάιο του 2003.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στη βρετανική Daily Mail ο 79χρονος πατέρας της Ντέιβιντ Κράουτς είχε μιλήσει με περηφάνια για την κόρη του που όπως είπε «χάθηκε με τόσο σκληρό τρόπο στην αρχή μιας θαυμάσιας ζωής». Ο πατέρας είχε περιγράψει την κόρη του ως ένα δραστήριο και χαρισματικό πλάσμα.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ζήτησε να δώσει Πανελλήνιες

Από την Δευτέρα 6 Ιουνίου έχει μεταφερθεί ο δολοφόνος σύζυγος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις φυλακές Μαλανδρινού.

Αν και είχε ζητήσει να παραμείνει στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, για λόγους ασφαλείας, το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν Κρούτς βρίσκεται σε τριήμερη καραντίνα εν όψει των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο κελί του μόνος του μέχρι να του φέρουν κάποιο συγκάτοικο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε από τη διεύθυνση φυλακών Μαλανδρινού να ξεκινήσει μεροκάματα στις φυλακές. Το αίτημά του είναι υπό επεξεργασία αφού στον Κορυδαλλό είχε απορριφθεί όταν βρέθηκε με κινητό στο κελί του.

Το δεύτερο αίτημα του Αναγνωστόπουλου είναι να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις με σκοπό να μπει στη Νομική Σχολή.

Οι πρώτες ώρες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στις φυλακές Μαλανδρινού

Ο καθ' ομολογίαν δράστης τις πρώτες του ώρες στη νέα φυλακή μιλάει στον πληθυντικό σε όλους έχοντας μαζί του βιβλία – ανάμεσά τους και νομικά – αλλά και πολλές φωτογραφίες της κόρης του, τη μητέρα της οποίας δολοφόνησε άγρια στα Γλυκά Νερά.

«Το ζήτημα είναι ότι δεν εισακούστηκαν τα αιτήματά μας για παραμονή στον Κορυδαλλό που είναι ασφαλής φυλακή» είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης υπενθυμίζοντας ότι το περιστατικό απόπειρας επίθεσης σε βάρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από αλλοδαπό που είχε κινηθεί εναντίον του με πρόθεση κατά της ζωής του και σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό.

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πήγε σε έναν άγνωστο χώρο γι’ αυτόν. Εμείς θα κάνουμε κινήσεις για άμεση επιστροφή του. Είναι επισφαλές να παραμείνει στις φυλακές Μαλανδρίνου» πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Σχετικές ειδήσεις