ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Η στιγμή που το ελικόπτερο Mi 8 έπεσε στη θάλασσα - Μεγάλη επιχείρηση έρευνας για το πλήρωμα

Σάμος: Η στιγμή που το ελικόπτερο Mi 8 έπεσε στη θάλασσα - Μεγάλη επιχείρηση έρευνας για το πλήρωμα
Η πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο
Samos 24

Σάμος: Ελικόπτερο μισθωμένο από την πυροσβεστική κατέπεσε στη θάλασσα τη στιγμή που προσπαθούσε να αντλήσει νερό για να συνδράμει σε πυρόσβεση. Φωτογραφία από τη στιγμή της πτώσης του Mi 8.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σάμο και ήδη στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα ελικόπτερο Mi 8 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη δυτική Σάμο από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07), κι όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η πτώση ήρθε τη στιγμή που προσπαθούσε να αντλήσει νερό από τη θάλασσα για να επιχειρήσει εκ νέου στο μέτωπο.

Η ιστοσελίδα Samos 24 δημοσίευσε τη φωτογραφία από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρουSamos 24

Στον όρμο της Πλάκας, έχει ήδη ξεκινήσει αποστολή έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν τριμελές, με ξένους πιλότους και Έλληνα σύνδεσμο.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενοικιάσεων εναέριων μέσων για τη θερινή περίοδο όπου και υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών στη χώρα μας.