ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λαυρεωτική: Βελτιωμένη η εικόνα– Για ώρες θα συνεχιστεί η επιχείρηση της πυροσβεστικής

Φωτιά στη Λαυρεωτική: Βελτιωμένη η εικόνα– Για ώρες θα συνεχιστεί η επιχείρηση της πυροσβεστικής
Καλύτερη η εικόνα με τη φωτιά στη Λαυρεωτική με την πυροσβεστική να συνεχίζει τη μάχη
Νίκος Χριστοφάκης

Καλύτερη η εικόνα με τη φωτιά στη Λαυρεωτική με την πυροσβεστική να συνεχίζει τη μάχη

Για βελτιωμένη εικόνα μιλούν από την Πυροσβεστική όσον αφορά τη φωτιά στη Λαυρεωτική στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής περίπου, δηλαδή, δύο ώρες μετά την εκδήλωσή της στη Φέριζα Σαρωνικού.

Η μάχη, ωστόσο των πυροσβεστών δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή και θα συνεχίσουν να πνέουν για τις επόμενες ώρες δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό μπροστά στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων και της εκ νέου «έκρηξης» του μετώπου.

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Η φωτιά ξεκίνησε από σκουπίδια

Για τα αίτια της φωτιάς μίλησαν στην κάμερα του Newsbomb.gr οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει κάτοικος, η φωτιά ξεκίνησε από σκουπίδια και ήταν και τα πεύκα κοντά με αποτέλεσμα να φουντώσει αμέσως. «Η πυρκαγιά άρχισε στις 11 το πρωί και μέσα σε δύο ώρες είχε επεκταθεί παντού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αμέσως αλλά βοήθησε και ο κόσμος. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», αναφέρει κάτοικος.

Φωτιά στη Λαυρεωτική: Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Το πόσο ανησύχησε την πυροσβεστική η φωτιά στη Λαυρεωτική φαίνεται και από το γεγονός ότι εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών προχώρησαν .

Μετά τον οικισμό Φέριζα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου με τους κατοίκους και των δύο περιοχών να εκκενώνουν προς Λαγονήσι

Το πρώτο μήνυμα μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη θέση Φέριζα Σαρωνικού στη Λαυρεωτική εστάλη στις 11:30 το πρωί για εκκένωση όσων βρίσκονται στην περιοχή προς το Λαγονήσι.

Βίντεο από τη φωτιά

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωσή της και πλέον στην περιοχή βρίσκονται 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνδράμουν από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α. ενώ με εντολή του Αρχηγού της πυροσβεστικής κλιμάκιο του ανακριτικού του σώματος (Δ.Α.Ε.Ε.() έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η μάχη των πυροσβεστών

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.
  • Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.
  • -την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

Σχετικές ειδήσεις