ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Οδηγίες προστασίας από τον καπνό – Τι λένε πνευμονολόγοι στο Newsbomb.gr

Φωτιά: Οδηγίες προστασίας από τον καπνό – Τι λένε πνευμονολόγοι στο Newsbomb.gr

Φωτιά στην Πεντέλη: Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και παραμονή σε εσωτερικούς κλειστούς και δροσερούς χώρους συνέστησε μέσω του Newsbopmb.gr  ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», Γιώργος Μπουλμπασάκος, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί σε όλη την Αττική από τη φωτιά στην Πεντέλη.

Για τους τρόπους προστασίας από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια, μίλησε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε: «καταρχήν άνθρωποι με προβλήματα υγείας όπως με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα ή καρδιολογικά προβλήματα θα πρέπει να απομακρύνονται από την εστία της φωτιάς. Επιπλέον θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις για τους ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, των ηλικιωμένων, των παιδιών και των εγκύων.

Επίσης συστήνεται:

  • H παραμονή, όσο το δυνατόν, σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.
  • Εφόσον η μετακίνηση κρίνεται απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας.
  • Για τους ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ, παθήσεις που κατεξοχήν επιδεινώνονται από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, απαιτείται η αυστηρή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής, και επί οποιασδήποτε επιδείνωσης των συμπτωμάτων η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα πνευμονολόγο με σκοπό την προσαρμογή της αγωγής».