ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτια σπίτια, εκκενώθηκε το χωριό Ζάχουλη

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτια σπίτια, εκκενώθηκε το χωριό Ζάχουλη
Φωτογραφία αρχείου

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Μέγαρα.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά τον δρόμο από τον Ανω Πευκενέα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

«Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που είναι αδύνατο να διακρίνεις τι γίνεται. Η ένταση του ανέμου αυξάνεται και δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, δεν έχω εικόνα για καταστροφές ακόμη», τόνισε ο δήμαρχος Μεγάρων Γ. Σταμούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την πυρκαγιά, που κατέγραψε το σύστημα παρακολούθησης και οι κάμερες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής στα δάση.

«Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Βένιζα, κοντά στη θέση Κορώνα. Έχουμε κινητοποιηθεί, ως Περιφέρεια Αττικής και συνδράμουμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αντιμετωπίζει το συμβάν και με εναέρια μέσα. Οι εικόνες είναι από το σύστημα παρακολούθησης και τις κάμερες που ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε εγκαταστήσει στα δάση» αναφέρει στο προφίλ του.

Φωτιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού

Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζει ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στα Μέγαρα. Ο άνθρωπος δυσκολεύτηκε από τα μεγάλα σύννεφα καπνού και στο σημείο προσπαθεί να σπεύσει βοήθεια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς άνω Αλεποχώρι.