ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Μεγάλη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά: Μεγάλη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκτακτη στην περιοχή Φράγμα Λύρας, στο Σουφλί Έβρου.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 65 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα και μια ομάδα Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, το μέτωπο αυτή τη στιγμή σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής, ξεπερνά το 1 km και δυστυχώς προβλέπεται μεγάλη νύχτα.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται:

Σημειώνεται ότι ζητήθηκε και γίνεται κινητοποίηση κι άλλων εναέριων μέσων που σπεύδουν στο σημείο, μαζί με μηχανήματα στρατού για συνδρομή.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου πλέον επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι φλόγες που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, κατευθύνονται πλέον προς την περιοχή του χωριού Λευκίμη και καίνε το δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης.

Τέλος σημειώνεται πως χθες Τετάρτη (20/7) σημειώθηκεαν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου τέσσερις εστίες πυρκαγιών. Στα Λάβαρα, στην Παλαγιά Αλεξανδρούπολης, νότια του αεροδρομίου και στο χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου.