ΕΛΛΑΔΑ

North Evia – Samos Pass: Άνοιξε και έκλεισε μέσα σε λίγη ώρα η πλατφόρμα

Βόρεια Εύβοια - Σάμος Pass: Άνοιξε και έκλεισε μέσα σε 20 λεπτά η πλατφόρμα
Έσπασε τα κοντέρ - Τέλος οι αιτήσεις για voucher σε 20 λεπτά
Intime News

Άνοιξε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου η πλατφόρμα για το North Evia – Samos Pass για επιδότηση διακοπών έως και 200 ευρώ σε βόρεια Εύβοια και Σάμο, ωστόσο οι αιτήσεις συμπληρώθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ και τα voucher τελείωσαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει ανοιχτή έως και τις 29 Ιουλίου, ωστόσο είχε ανακοινωθεί πως εάν εξαντλείτο νωρίτερα ο προϋπολογισμός θα έκλεινε. Η δεύτερη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως τις 31-08-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Ειδικότερα, για τη βόρεια Εύβοια εκδόθηκαν 4.050 κάρτες των 100 ευρώ και για τη Σάμο 2.025 κάρτες των 200 ευρώ.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, στα πρώτα 45 λεπτά είχαν υποβληθεί 4.000 αιτήσεις για τη Βόρεια Εύβοια και 2.500 για τη Σάμο. Σε 60 λεπτά από το άνοιγμα οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 6.000 για τη Βόρεια Εύβοια και έφταναν τις 3.500 για τη Σάμο.

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

Ποιος θεωρείται «ωφελούμενος» του δικαιούχου

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μια και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.