ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για Όλους 2022: Έγινε η κλήρωση - Πότε θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα

Τουρισμός για Όλους 2022: Έγινε η κλήρωση
Κληρώθηκαν σήμερα τα πρώτα 200.000 voucher του «Τουρισμός για Όλους»
Unsplash

Τουρισμός για όλους 2022: Τέλος Σεπτεμβρίου η νέα κλήρωση - Ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύριο οι αιτήσεις

Έγινε η κλήρωση και μέχρι την Τετάρτη (27/7) θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2022, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Μάλιστα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα ενώ τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Υπενθυμίζεται, ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ, που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Τουρισμός για όλους: Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή επιταγή

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.