ΕΛΛΑΔΑ

Σπάτα: Νέο δημοσίευμα της Daily Mail – Ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε να το πάρει

Σπάτα: Νέο δημοσίευμα της Daily Mail – Ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε να το πάρει
Όσα αναφέρει η Daily Mail για τον τρόπο που πέθανε ο 22χρονος
INTIME

Δυστύχημα στα Σπάτα: Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Daily Mail, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει διαφορετικά στοιχεία για τον θάνατο του Τζακ Φέντον

Η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail κυκλοφόρησε νέο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων φαίνεται να έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αλλάζουν τα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για τον θάνατο του 22χρονου Τζακ Φέντον.

Όπως αναφέρεται, ερευνητές της ΕΛΑΣ εξετάζουν το σενάριο ο νεαρός Βρετανός να βγήκε από το ελικόπτερο και μετά να επέστρεψε σε αυτό καθώς είχε ξεχάσει μέσα το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας φαίνεται να δήλωσε:

«Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά ένας από τους σημαντικότερους τομείς που διερευνούμε είναι ότι ο Τζακ ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι' αυτό επέστρεψε ξαφνικά σε αυτό. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων μας, αλλά αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά μας, θα στείλουμε τη δικογραφία στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν κατηγορίες»

Επιπλέον, όπως φαίνεται να δήλωσε στη Daily Mail, ο Ιωάννης Κονδύλης, πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων στην Ελλάδα, δήλωσε στα ελληνικά ΜΜΕ ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Τζακ Φέντον ήθελε να βγάλει σέλφι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

«Από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie. αλλά βρέθηκε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν μιλούσε ή απλώς επέστρεφε για να πάει με τους φίλους του», αναφέρει το ξένο δημοσίευμα.

Ξεσπά η αδερφή του - «Σκουπίδια όσα λένε για τον Τζακ και τη σέλφι»

Την οργισμένη αντίδραση της αδελφής του 22χρονου Τζακ Φέντον μεταφέρει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.

Ειδικότερα, η Ντέζι Φέντον αντεπιτέθηκε στους ισχυρισμούς ότι ο αδικοχαμένος αδελφός της αψήφησε απερίσκεπτα τους κανονισμούς ασφαλείας και προκάλεσε τον φρικτό θάνατο του.

Μάλιστα η 20χρονη χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα όσα ακούγονται, λέγοντας ότι ο αδερφός της ήταν «επιφυλακτικός», αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο ή το πλήρωμα εδάφους.

Η Ντέζι, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, είπε επίσης στην Daily Mail: «Αυτή ήταν η πρώτη βόλτα του Τζακ με ελικόπτερο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν.

Όλα τα υπόλοιπα, ότι έτρεξε πίσω στην πίστα προσγείωσης παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια. Γιατί? Γιατί δεν υπήρχαν πρωτόκολλα. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι όχι ».

Η αδερφή του 22χρονου βρετανού ξεσπάει στην Daily MailDaily Mail

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω. Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά οι δηλώσεις ότι επέστρεψε για να βγάλει μια σέλφι είναι ψέμα».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του αδελφού της ανέφερε: «Ο Τζακ δεν ήταν πλούσιο παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Ήταν η πρώτη του βόλτα με ελικόπτερο. Τώρα περιμένουμε να επιστρέψει η σορός του. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει».

Συμπλήρωσε δε ότι οι γονείς της, Miguel και Victoria και άλλα μέλη της οικογένειάς της ήταν όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι στο ελικόπτερο που ακολουθούσε αυτό στο οποίο επέβαινε ο Τζακ επέβαινε ο πατέρας ενός από τους φίλους του, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Bromley FC», Robin Stanton-Gleaves.