ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικός τύπος: Στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τουρκικός τύπος: Στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τουρκικά ΜΜΕ για Κυριάκο Μητσοτάκη
AP

Τα τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του για τον Ερντογάν

Ο τουρκικός τύπος τα βάζει για ακόμα μια φορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα στη συνέντευξή του στο CNN International.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Yeni Safak, η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και συνεχίζεται με αμοιβαίες σκληρές δηλώσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία στο πρόγραμμα που συμμετείχε χθες στο CNN International.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν μέσω της συνέντευξής τους: «Καλύτερα ο κ. Ερντογάν να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία»

Η τουρκική ιστοσελίδα στο άρθρο της αναφέρει και την Κατερίνα Σακκελαροπούλου, η οποία σύμφωνα με τα γεγραμμένα αντιδρά επιθετικά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Το δημοσίευμα ανέφερε:

«Σκανδαλώδη λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν: Εστίαση στην οικονομία αντί για νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις»

«Ενώ η ένταση στη γραμμή Άγκυρα-Αθήνας αυξάνεται προς το καλύτερο το τελευταίο διάστημα, μια άλλη σκανδαλώδης δήλωση προήλθε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε «Όχι άλλο για μένα». «Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον λαό του εστιάζοντας στην αναζωογόνηση της αποτυχημένης τουρκικής οικονομίας παρά στην αναβίωση των νεο-οθωμανικών ρεβιζιονιστικών φαντασιώσεων», είπε ο Μητσοτάκης.»