ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του Α.Τ. Καβάλας

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του Α.Τ. Καβάλας

Η οργάνωση «Νυχτερινή περίπολος» ανέλαβε με προκηρύξή της σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, την εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καβάλας στις 29 Απριλίου.

«Επιλέξαμε να επιτεθούμε συμβολικά στο Α.Τ. Καβάλας παραμένοντας για 4 λεπτά στο σημείο και με συνειδητή πρόθεση να προκαλέσουμε φθορές αποκλειστικά στα σταθμευμένα οχήματα και όχι στο κτίριο, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα θέταμε σε κίνδυνο τους κρατούμενους που βρίσκονται στα κελία του υπογείου.

Παράλληλα η συνδυασμένη επίθεση στην Proton Bank ήταν μικρής εμβελείας για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Ήταν μια απάντηση στη γενικευμένη καταστολή του αγώνα και τη φίμωση του ανατρεπτικού λόγου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας" σε όλη την επικράτεια της.

Από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας ως τις πόλεις της επαρχίας και από τα χωριά της υπαίθρου μέχρι τα κολαστήρια των φυλακών. Ένας φασισμός, κρατικός και παρακρατικός, που συμπληρώνει το πακέτο εξαθλίωσης, ανέχειας και απόγνωσης που σαν βραχνάς επιχειρείται να επιβληθεί στο σβέρκο μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο τους.

«Συνεχίζοντας το χορό του ολοκληρωτισμού, οι μετανάστες -ή αλλιώς οι αλλοδαποί εργάτες- δαιμονοποιούνται και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι βρίσκονται "ένοχοι" για την εξαθλίωση της κοινωνίας οδηγούμενοι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που κάνουν την απόσταση μεταξύ Αμυγδαλέζας και Νταχάου να φαντάζει απειλητικά μικρή.

Αυτό που άλλωστε οι εξουσιαστές θα επιδιώξουν, στο όνομα της ασφάλειας, είναι η «κάθαρση» του κοινωνικού συνόλου από κάθε τι απειλητικό «ντόπιο» ή «ξένο», απομονώνοντας το στα σύγχρονα κολαστήρια της δημοκρατίας, πλέον και με τη συμβολή ενός στρατού, από μπράβους, αποβράσματα και ακαμάτηδες που θα αποκαλείται "πολιτοφυλακή".

Λογαριάζουν όμως χωρίς όλους εμάς, τους παίκτες εκείνους της παρτίδας που επιδιώκουν ρεφάρωντας να πλήξουν τα σχέδια τους για ένα εφιαλτικό αύριο, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας την επίθεση τους, στο νέο ολοκληρωτισμό.

Στο επανειδείν λοιπόν».

Νυχτερινή περίπολος